Skip to main content

K öpenhamn är ett nära och klimatsmart weekendresmål och har blivit Nordens mest välbesökta metropol. Det är bara  ca 1 timme med flyg eller ca 5 timmar med tåg från Stockholm. Dessutom en kort 15 minuters transfer från Kastrup flygplats till centrala Köpenhamn.

I vår grundoffert ingår alltid:

  1. Transport med flyg eller tåg till Köpenhamn
  2. Flygskatter
  3. Boende
  4. Frukost
  5. Projektledning

Populärt weekendresmål

Språk Danska

Valuta DKK, Danska kronor

Köpenhamn toppade Lonely Planets lista över städer att besöka 2019. Köpenhamn är en storstad man kan besöka året runt, den är promenad- och cykelvänlig och det är alltid nära till vattnet. Här finns nöjen, kultur, shopping och världskänd design och det danska hygget har blivit omtalat.

Man kan fortfarande köpa sig en röd pölse och äta de klassiska smörrebröden men Köpenhamn har också blivit en gastronomisk destination med flera restauranger av Michelinklass som restaurang Noma med sina 2 stjärnor som dessutom blivit utsedd till världens bästa restaurang fyra gånger.

En av klassikerna i Köpenhamn som du inte får missa är Tivoli, nöjesparken för alla åldrar som är öppet året runt med åkattraktioner, restauranger och konserter. Under vintern är det väldigt mysigt att besöka julmarknaden på Tivoli.

Ströget är den stora shoppinggatan med caféer, restauranger, design och shopping i alla prisklasser. Vill du handla dansk design är det butikerna Illums Bolighus, Georg Jensen eller Royal Copenhagen som du ska besöka.

 

Upplev HYGGE på plats i Köpenhamn, vet du vad det är?

Hygge beskrivs av danskarna själva som en mysig och varm atmosfär där man tar sig tid till att njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om, en god bok, vänner, god mat och dryck.

 


Våra rekommendationer för en gruppresa och konferensresa utomlands till Köpenhamn:

Sightseeing i Köpenhamn:  Cykelsightseeing, i centrala Köpenhamn cyklar verkligen alla. Eller åk med på båttur på kanalerna där du får möjlighet att se alla Köpenhamnsklassikerna på nära håll från vattnet, t.ex Operahuset, Nyhavn och Den Lille Havsfrun som sitter på sin klippa.

Louisiana Museum of Modern Art:  Konstmuseum med modern konst som ligger ca 45 minuter från Köpenhamn. Resa med buss eller tåg och guidad visning av de permanenta och tillfälliga utställningarna. Här finns lunchmöjligheter och en vacker skulpturpark med utsikt över Öresund.

Nyhavn: Ett besök här bland de färgglada husen och det myllrande folklivet är ett måste under ett Köpenhamnsbesök.

Amalienborg: Drottningens residens. Slottet består av fyra rokokopalats runt ett torg och två av de är öppna för allmänheten och varje dag klockan 12 har livgardet sin vaktavlösning.

Gruppresa och konferensresa utomlands till Köpenhamn

Kontakta oss för ett prisförslag för en gruppresa eller konferensresa utomlands till Köpenhamn. Priset är beroende på säsong och önskat program.

Vi skräddarsyr resan efter era önskemål med resebokning, transfer, måltider, restaurangbesök, konferensrum, utflykter, sightseeing, reseförsäkring mm.