Skip to main content

V i hjälper dig att med din visumansökan till alla länder som har krav på visum. När du reser utanför EU behövs det oftast ett visum. Man kan kolla upp detta på landets webbplats men det tar extra tid och ofta är det krångligt att utläsa så vi gör gärna detta åt dig i samband med bokning av dina flygbiljetter utomlands.

För din Visumansökan samarbetar vi med Comet Visumservice och ser till att det blir en snabb, enkel och smidig visumansökan för dig.

Du får veta om visum krävs, senaste informationen om vilka blanketter och intyg som ska fyllas i och vilka regler som gäller för olika resmål runt om i världen.

Du får hjälp med att fylla i din ansökan och du får veta vilka passfoton, inbjudningar eller andra bilagor som behövs.

Du får en dubbelkoll av din ansökan gentemot ambassadens krav så att din visumansökan går igenom. Du slipper stå i kö på ambassaden för att betala och hämta ut dina resedokument och istället får du en faktura på kostnaden direkt av resebyrån.

Om det blir bråttom kan du få en expresshantering av din visumansökan och hämta ut handlingarna direkt på flygplatsen.

För att ansöka om visum måste du själv se till att ditt pass är giltigt och oftast vid utlandsresor ska det vara giltigt minst 6 månader efter att du kommit hem från resan.  Kolla detta snabbast på Polisens hemsida vad som gäller för respektive land. Om passet behövs förnyas boka en tid för detta online på samma hemsida.  I sommartider brukar det vara långa tider då det är många som är ute och reser och behöver pass, så var ute i god tid.