Skip to main content

Nyhet – vinresor 4 x Årets vinort! Vi söker oss bortom turiststråken och besöker de mest spännande vinproducenterna i varje region. Vi anordnar genuina och exklusiva upplevelser för små grupper i områden vi känner väl till och dit vi återvänder gång på gång.

Fyrtal i Årets Vinort är ett samarbete mellan LM Travel, Vinkoll och SweetEasy Vinresor med program särskilt framtagna för Munskänkarnas medlemmar och alla med ett stort vinintresse. Vi vill fortsätta att fira några av våra och Munskänkarnas favoritområden, och anordnar under 2022 fyra exklusiva resor för Dig som efterfrågar unika upplevelser som kombinerar mat och vin med lokal kultur och vacker natur.

Vi vill ge dig möjlighet att besöka de mest intressanta vinproducenterna i varje region, och varvar besök hos små familjeproducenter med mer välkända namn. Vi anordnar genuina upplevelser för små grupper där det ges utrymme för personliga möten och intressanta samtal med vinmakare och varandra. Vi blandar kunskap med nöje, lärande med glädje, och tar er bortom turiststråken och bakom kulisserna i områden där vi känner oss som hemma. Era värdar under resan är Markus Nilsson och Sinisa Curovic.

Vinresorna under 2022:

  • Jerez 7-11/4: Spanska fullblodsviner i Sherry-triangeln
  • Priorat 5-9/5: Tradition och vinpassion bland heliga berg
  • Istrien 15-19/9: Adriatiska Havets skimrande vinpärla
  • Roussillon 20-24/10: Vinets amfiteater med Medelhavet som publik

Markus Nilsson är utbildad sommelier och en stor vin- och matentusiast. Han är ordförande i Munskänkarna Kungsholmen, där han regelbundet håller provningar och utbildningar. Markus agerar moderator och programledare i en av de ledande digitala provningskanalerna, och har också lanserat appen Vinkoll, som fungerar som ett kalendarium och vintipsforum för alla digitala konsumentprovningar på nätet.

Sinisa Curovic har sina rötter i Sverige och Kroatien, men är sedan länge bosatt mitt bland vingårdarna i spanska Katalonien. Där jobbar han med vinturism, vermouth och som konsult åt vinimportörer världen runt. Sinisas liv kretsar kring mat och vin både i arbetet och privat, och sedan 2010 organiserar han skräddarsydda resor till väl utvalda vinregioner för att få möjlighet att dela de fantastiska upptäckter han själv gjort med andra vinentusiaster.

LM Travel är specialister på skräddarsydda gruppresor som inkluderar allt från transport, boende, måltider och aktiviteter. Under konceptet Livsstilsresor samarbetar de med andra företag med inriktning bland annat på vinresor i små grupper. LM Travel är certifierade inom hållbar turism enligt Global Sustainable Tourism Council (GSTC) och har resegaranti ställd hos Kammarkollegiet­­­.

För information, reseprogram och bokningar kontakta LM Travel genom att skicka ett mail.

Vi sätter också gärna samman skräddarsydda program till andra destinationer i Spanien, Portugal, Kroatien och södra Frankrike.

Välkommen att resa med LM Travel i vinets värld!

Lena Mägiste, VD LM Travel