Skip to main content

H är har jag listat mina bästa tips för dig som ska ut och flyga och vill hinna med din flight! Förbered dig inför resan så går det så mycket smidigare på flygplatsen.

 

  1. Checka in digitalt hemifrån De flesta flygbolag öppnar incheckningen 48 timmar innan och då kan du oftast välja din sittplats ombord.
  2. Förbered resedokument Du har väl ett giltigt pass och/eller annan giltig id-handling? Ta reda på vilka intyg och dokument som behövs på ditt resmål och med ditt flygbolag.
  3. Var ute i god tid Kontrollera när incheckningen till flyget öppnar och se till att vara på plats med extra stor marginal speciellt i semester och rusningstider.
  4. Ta reda på vilken terminal flyget avgår ifrån och planera bästa resvägen dit
  5. Om du reser med bagage  Ta reda på vikten för incheckat bagage och handbagagets vikt och storlek. Det är olika bagageregler för olika flygbolag. Packa inte ner förbjudna föremål i väskan.
  6. Resa med endast handbagage Förbered alla vätskor max 100 ml i en plastpåse som du har redo vid säkerhetskontrollen. Flyger du med endast handbagage och har ett boardingkort kan du gå direkt till säkerhetskontrollen!
  7. Märk upp ditt bagage Sätt på adresslappar på allt ditt bagage, även handbagaget ifall du måste checka in vid gaten om det är ont om plats ombord. Skriv ut bagagetaggar i automat på flygplatsen för ditt bagage som ska checkas in.
  8. UD Resklar  I appen samlar du alla dina viktiga uppgifter inför varje resa som pass, försäkringsuppgifter, ICE och andra viktiga telefonnummer samt senaste uppdatering om resmålet från UD.
  9. Swedavia Airports  Ladda ner appen för information och aviseringar om ditt flyg med ankomst- och avgångsinformation

Har du fler tips för att göra dig redo inför avfärd?  Eller kanske några riktig bra reseappar som underlättar flygresan?

Tipsa mig gärna!

Lena Mägiste

VD LM Travel