ROUSSILLON FRANKRIKE

Upptäck Roussillon. Följ med på skräddarsydd vinresa.

Vi är mycket glada över att Munskänkarna utsett Roussillon som Årets Vinort 2020 med förlängning under 2021. Denna region i södra Frankrike, precis vid gränsen till Spanien och Katalonien, förtjänar mer uppmärksamhet bland vinentusiaster världen över, inte minst i Sverige.

Regionen bjuder både torra och söta viner av hög kvalitet, en otroligt vacker natur, ett rikt kulturarv, och det franska köket i Medelhavstappning. Roussillon är en perfekt destination för en vinresa! Välkommen på en skräddarsydd vinresa!

Skräddarsydd vinresa

Unika vingårdsbesök

Södra Frankrike

Gourmetupplevelser

Exklusiva vinprovningar

Njut av franska köket

OM RESAN

Vinresan till Roussillon som även innehåller Limoux  är framtagen unikt för LM Travel i samarbete med Vinkoll och SweetEasy Vinresor. Resan avser att ge en introduktion till vinregionen Roussillon med fördjupningar i områden av särskilt intresse.

Vi reser i en liten grupp och gör privata vingårdsbesök med professionella vinprovningar. Ciceron på vinresan är Markus Nilsson från Vinkoll, ordförande i Munskänkarna sektion Kungsholmen och er lokala guide Sinisa Curovic från SweetEasy Vinresor.

Datum för avresa: 20- 24 oktober 2022

DETTA INGÅR:

Resan inkluderar fem dagar med mat- och vinupplevelser och fyra övernattningar på fyrstjärnigt hotell med frukost i Perpignan. Vi reser i en liten grupp och gör privata besök på utvalda vingårdar med professionella vinprovningar.

Maxantal för resan är satt till 20 personer och genomförs vid minimum 12 deltagare.

All transport under gemensamt program
Boende på hotell i centrala Perpignan, fyra övernattningar med frukost
Tre luncher med utvalda viner (enligt programbeskrivningen)
Två middagar med utvalda viner (enligt programbeskrivningen)

Pris: 14 600 SEK/person. Priset är baserat på del i dubbelrum, enkelrumstillägg på 2000 SEK tillkommer. Priset är satt med reservation för eventuella program, pris- och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd med semestergaranti och karantänskydd kan köpas till vid boknings tillfället.

Privata vingårdsbesök med provningar enligt programbeskrivningen
Svensktalande guide från SweetEasy och ciceron från Munskänkarna
Kungsholmen
Introduktion och vinprovning med Sinisa och Markus ankomstkvällen

OM BOENDET:

Vi bor och äter frukost på ett fyrstjärnigt hotell i Perpignan. Hotellet i Perpignan är centralt beläget i den gamla historiska stadskärnan. Det är en av de bäst bevarade gamla städerna i Frankrike.

Här kan ni njuta av promenader längs de smala och slingrande gatorna, besöka vackra kyrkor och små, mysiga torg, och naturligtvis många restauranger, kaféer och vinbarer.

Markus Nilsson är utbildad sommelier och bosatt i Stockholm. Han är en stort vin- och matentusiast och ordförande i Munskänkarna Kungsholmssektion. Munskänkarna är Sveriges största ideella organisation med närmare 30 000 vin- och matintresserade medlemmar över hela landet. På regelbunden basis håller Markus provningar och utbildningar. Markus är moderator och programledare i den av de ledande digitala provningskanalerna som sänds varannan vecka. Markus har också lanserat appen Vinkoll som fungerar som ett kalendarium och vintipsforum för alla digitala konsumentprovningar på nätet.

Sinisa Cuvovic har en stor passion för mat och vin och organiserar sedan 2010 skräddarsydda vinresor, framför allt i Spanien, men också i Kroatien, Portugal och södra Frankrike. Han startade SweetEasy för att kunna dela de fantastiska upplevelser han själv gjort med andra mat- och vinentusiaster. Sinisa bor i Katalonien  mitt bland vingårdarna i Tarragona där han också jobbar med vermouth och som konsult för vinimportörer världen runt. Han organiserar vinprovningar och matlagningskurser både online och på plats, och på sin lediga tid experimenterar han i köket eller besöker en trevlig restaurant

PROGRAM:

Programöversikt – Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Torsdag 20 oktober – Perpignan
o Ankomst till Perpignan och incheckning på hotellet
o Genomgång av resans program
o Vinprovning under ledning av Sinisa och Markus
o Gemensam välkomstmiddag i Perpignan

Fredag 21 oktober – Banyuls och Colliure
o Besök med professionella provningar på tre vingårdar
o Gemensam lunch vid i Colliure
o Fri kväll i Perpignan

Lördag 22 oktober – Maury och Rivesaltes
o Besök med professionella provningar på tre vingårdar
o Gemensam lunch på en av vingårdarna
o Fri kväll i Perpignan

Programmet kan  ändras på grund av lokala förhållanden eller oförutsedda händelser.

Söndag 23 oktober – Limoux 
o Besök med lokal guide på klostret Saint-Hilaire
o Besök med professionella provningar på två vingårdar
o Gemensam lunch på en av vingårdarna
o Gemensam avskedsmiddag i Perpignan

Måndag 24 oktober 
o Hemresa eller fortsatta upptäckter på egen hand

Önskar du fullständig program i pdf-format? Kontakta oss gärna!

Vi hjälper även till med flygbokningen till och från Barcelona.

KARTA: