ROUSSILLON FRANKRIKE

Upptäck Roussillon. Följ med på skräddarsydd vinresa.

Vi är mycket glada över att Munskänkarna utsett Roussillon som Årets Vinort 2020 med förlängning under 2021. Denna region i södra Frankrike, precis vid gränsen till Spanien och Katalonien, förtjänar mer uppmärksamhet bland vinentusiaster världen över, inte minst i Sverige.

Regionen bjuder både torra och söta viner av hög kvalitet, en otroligt vacker natur, ett rikt kulturarv, och det franska köket i Medelhavstappning. Roussillon är en perfekt destination för en vinresa! Välkommen på en skräddarsydd vinresa!

Skräddarsydd vinresa

Unika vingårdsbesök

Södra Frankrike

Gourmetupplevelser

Exklusiva vinprovningar

Njut av franska köket

OM RESAN

Vinresan till Roussillon som även innehåller Limoux och Empordà är framtagen unikt för LM Travel i samarbete med Vinogram1 och SweetEasy Vinresor. Resan avser att ge en introduktion till vinregionen Roussillon med fördjupningar i områden av särskilt intresse.

Vi reser i en liten grupp och gör privata vingårdsbesök med professionella vinprovningar. Ciceron på vinresan är Markus Nilsson från Vinogram1, ordförande i Munskänkarna sektion Kungsholmen och er lokala guide Sinisa Curovic från SweetEasy Vinresor.

Datum för avresa: Våren 2022, anmäl ditt intresse!

DETTA INGÅR:

Resan inkluderar fem dagar med mat- och vinupplevelser och fem övernattningar på hotell i Perpignan. Vi reser i en liten grupp och gör privata besök på utvalda vingårdar med professionella vinprovningar.

Maxantal för resan är satt till 20 personer och genomförs vid minimum 12 deltagare.

Flyg Arlanda–Barcelona tur och retur ink flygskatter
Flygplatstransfer och all transport under gemensamt program
Boende på hotell i centrala Perpignan, fem övernattningar med frukost
Fem luncher med utvalda viner (enligt programbeskrivningen)
Två middagar med utvalda viner (enligt programbeskrivningen)

Pris: ca 17 400 SEK/person. Priset är baserat på del i dubbelrum, enkelrumstillägg på 2000 SEK tillkommer. Priset är satt med reservation för eventuella program, pris- och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd med semestergaranti och karantänskydd kan köpas till vid boknings tillfället.

Privata vingårdsbesök med provningar enligt programbeskrivningen
Rundvandring med lokal guide (engelska) i Perpignan
Besök med lokal guide (engelska) på klostret Saint-Hilaire
Svensktalande guide från SweetEasy och ciceron från Munskänkarna
Kungsholmen
Introduktion och vinprovning med Sinisa och Markus ankomstkvällen

OM BOENDET:

Vi bor och äter frukost  på det fyrstjärniga Hotel Windsor i Perpignan. Hotellet i Perpignan är centralt beläget i den gamla historiska stadskärnan. Det är en av de bäst bevarade gamla städerna i Frankrike.

Här kan ni njuta av promenader längs de smala och slingrande gatorna, besöka vackra kyrkor och små, mysiga torg, och naturligtvis många restauranger, kaféer och vinbarer.

Markus Nilsson är utbildad sommelier och bosatt i Stockholm. Han är en stort vin- och matentusiast och ordförande i Munskänkarna Kungsholmssektion. Munskänkarna är Sveriges största ideella organisation med närmare 30 000 vin- och matintresserade medlemmar över hela landet. På regelbunden basis håller Markus provningar och utbildningar. Markus är moderator och programledare i den av de ledande digitala provningskanalerna som sänds varannan vecka. Markus har också lanserat appen Vinogram1 som fungerar som ett kalendarium och vintipsforum för alla digitala konsumentprovningar på nätet.

Sinisa Cuvovic har en stor passion för mat och vin och organiserar sedan 2010 skräddarsydda vinresor, framför allt i Spanien, men också i Kroatien, Portugal och södra Frankrike. Han startade SweetEasy för att kunna dela de fantastiska upplevelser han själv gjort med andra mat- och vinentusiaster. Sinisa bor i Katalonien  mitt bland vingårdarna i Tarragona där han också jobbar med vermouth och som konsult för vinimportörer världen runt. Han organiserar vinprovningar och matlagningskurser både online och på plats, och på sin lediga tid experimenterar han i köket eller besöker en trevlig restaurant

PROGRAM:

Programöversikt – Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dag 1 – Välkomna!  Ankomst till flygplatsen i Barcelona preliminär bokning gäller direktflyg med SAS från Arlanda 14.25 med ankomst Barcelona 14.25
o Gemensam transport till Perpignan och incheckning på hotellet
o Genomgång av resans program och vinregionerna i Rouissillon,
vinprovning med Sinisa och Markus
o Välkomstmiddag i Perpignan
Dag 2 – Banyuls och Colliure
o Besök på tre vingårdar
o Lunch vid kusten
Dag 3 – Côtes du Roussillon-Villages
o Besök på tre vingårdar, varav ett med lunch
o Rundtur av Perpignan med lokal guide

Programmet kan  ändras på grund av lokala förhållanden eller oförutsedda händelser.

Dag 4 – Maury, Rivesaltes och Muscat de Rivesaltes
o Besök på tre vingårdar, varav ett med lunch
Dag 5 – Limoux (Languedoc)
o Besök på vingård
o Lunch i Limoux
o Besök med lokal guide på klostret Saint-Hilaire
o Avskedsmiddag i Perpignan
Dag 6 – Empordà (Katalonien)
o Besök på vingård
o Lunch vid kusten
o Transfer till flygplatsen i Barcelona. Preliminär bokning gäller direktflyg till Arlanda med SAS från Barcelona 19:10 med ankomst på Arlanda 22:40

Önskar du fullständig program i pdf-format? Kontakta oss

KARTA: