Skip to main content

TRYFFELSAFARI GOTLAND

Gastronomisk upplevelse under tryffelsäsongen

Följ med LM Travel till Gotland på tryffelsafari. Premiär på tryffelsäsongen brukar vara första helgen i oktober och du får en unik chans att bekanta dig med den gotländska tryffeln på nära håll. Du får känna doften, smaken och tillsammans med tryffelhundarna vara med på den spännande jakten  av  ”skogens svarta guld”.

Höjdpunkten på tryffelsafarin är tryffelmiddagen med 6 rätter som alla innehåller någon form av tryffel med utmärkt matchande viner. En riktig gourmetupplevelse! Vi har platser mot förfrågan till denna mat och vin upplevelse på Gotland. Välkommen att resa med oss!

Tryffelsafari Gotland

.

Gourmetweekend

Mysigt boende i raukområde

Tryffelmiddag med viner

Tryffelhundar

Gotland på hösten

OM RESAN

Det här är resan för alla finsmakare! Under tryffelsafarin får du följa lagottohundarnas jakt på den unika gotlandstryffeln på nära håll.

Gotland under hösten och gourmetupplevelser utöver det vanliga. Premiärhelgen av tryffelsäsongen är första helgen i oktober.

Datum för avresa: Valfri weekend okt-nov 2021

DETTA INGÅR:

Resan börjar på Gotland under fredagen med 2 nätters övernattning hos  hos Rickard och Lotta på Smakrike Krog och Logi. Vill du boka middag på hotellet hjälper vi till med borsbokningen. Lördag morgon efter frukosten samlas vi och får all  information om hur tryffelsafarin går till. Du får vara med om att skörda gotlandstryffeln och på nära håll följa lagottohundarna i tryffelskogen. Efter tryffelsafarin ses vi för en gemensam lunch på Smakrike Krog. Under eftermiddagen hinner du ta en promenad längs stranden till raukområdet och vila upp dig inför kvällens höjdpunkt tryffelmiddagen. Innan middagen samlas vi för en gemensam fördrink med lite gott tilltugg och därefter njuter vi av en i 6-rätters  tryffelmeny med passande viner och tryffeln briljerar från förrätt till dessert. Resan slutar efter frukosten söndag fm.

Boende i dubbelrum 2 nätter fredag-söndag med frukost
Tryffelsafari

Pris per person:  ca 4450 kr

Boende i delat dubbelrum.
Avbeställningsskydd och Reseförsäkring kan köpas till vid bokningstillfället hos LM Travel. Du tar dig till Gotland på egen hand, men vi hjälper givetvis gärna till med bokning av resan dit om du önskar.

Gemensam transport till och från tryffelsafarin
Gemensam fika och lunch lördag
Gemensam fördrink med tilltugg
6-rätters tryffelmeny till middagen
Vinpaket till tryffelmenyn

OM BOENDET:

Vi bor hos Rickard och Lotta på Smakrike Krog och Logi som ligger vid Ljugarn på östra sidan av Gotland. Hotellet är litet med fem dubbelrum som är personligt inredda med stor inspiration från omgivningen. Nedanför hotellet ligger Ljugarns strand och raukfältet Folhammar.

Här serveras lokala råvaror av hög kvalitet  som kan avnjutas i säsongsanpassade menyer. Kombinerad med kunskap om mat och dryck och omsorg om gästen är deras filosofi som bidrar till en av de bästa matupplevelser Gotland har att erbjuda.

PROGRAM:

Fredag: Incheckning efter 15.00 på Smakrike Krog och Logi. (möjlighet att boka till middag)

Lördag: Efter frukost möts vi upp för information och fika för  genomgång inför tryffelsafarin. Gemensam avfärd till närliggande naturområden på östra sidan av Gotland för att tillsammans med tryffelhundarna starta tryffelsafarin. Efteråt slår vi oss ned på Smakrike Krog för en härlig gemensam lunch. På kvällen njuter vi av 6-rätters tryffelmiddag med fördrink med lite gott tilltugg samt matchande vinpaket till tryffelmenyn.

Söndag: Utcheckning efter frukost. Dagen är fri till att hinna upptäcka mera av Gotland, varför inte en ta en tur till Visby innan hemresan. LM Travel hjälper dig med bokningen av flyget med hyrbil eller taxitransport samt färjan till och från ön. Vi tipsar dig även om fler om aktiviteter och sevärdheter som du hinner med innan hemresan.

KARTA: