VINRESA NORRLAND

Mat och vin längs Höga Kusten

Upplev en exklusiv och skräddarsydd vinresa till Höga Kusten och Norrland. Det blir en helg fylld med god lokal- och närproducerad mat, vingårdsbesök, vinprovningar och gourmetupplevelser i världsklass tillsammans med LM Travel och sommelier Lisen Espeland.

Vinresan startar torsdag em med bussresa från Stockholm längs Höga och vidare norrut mot Umeå för gastronomiska upplevelseler. Lisens vinprovningar har alltid en grön tråd av livsnjutning och en god portion av ”vad passar till vinet?” och till vinresan har Lisen valt ut några personliga favoriter.

Norrländsk mat och vinupplevelse

Idylliska Höga Kusten

Vingårdsbesök prova iscider

Whiskeyprovning

Skräddarsydd vinresa

Ginprovning

OM RESAN

Upplev en exklusiv och skräddarsydd resa till Höga Kusten och Norrland. Det blir en helg fylld med god lokal- och närproducerad mat, vingårdsbesök, vinprovning, ginprovning, whiskeyprovning och gourmetupplevelser i världsklass tillsammans med LM Travel och sommelier Lisen Espeland. Vi får njuta av det norrländska köket och lokala råvaror när vi besöker de lokala destillerierna. Första natten bor vi på Höga Kusten Hotel som ligger beläget med oslagbar utsikt över Höga Kustenbron. I Umeå bor vi på två nätter på det anrika Stora Hotellet med en marinhistorisk miljö. För oss har vi arrangerat flera privata besök med provningar på plats i den lokala miljön.

Vi får blanda våra egna cocktails på Hernö Gin och efter visningen njuta av en norrländsk middagsmeny. Vi provar whiskey i det lokala destilleriet High Coast Whiskey Distillery, ett av världens nordligaste Whisky Destillerier och längre norrut i trakterna kring Umeå besöker vi Brännlands Cider och får lära oss allt om iscidertillverkning och prova deras hantverksmässiga iscider. I Umeå summerar vi resan och provningarna med en gemensam middag med vinpaket på Gotthards Krog. Vår skräddarsydda resa börjar och slutar i Stockholm. Vi åker gemensam buss norrut och flyger tillbaka för att hinna med så mycket som möjligt under vår långweekend till Norrland.

Datum för avresa: 16-19 september

DETTA INGÅR:

Under vinresan till Höga Kusten och Norrland får vi under en långweekend uppleva massor med svenskt och lokalproducerat, både mat och dryck. Helgen går i vinets och matens tecken och vi har ett fullspäckat schema med en hel del gourmetupplevelser. Vi bor med utsikt över Höga Kustenbron på Höga Kusten Hotel första natten och på anrika Stora Hotellet i Umeå under de följande två nätterna.

1 natt i delat dubbelrum på Höga Kusten Hotell ink frukost.

2 nätter i delat dubbelrum på Stora Hotellet Umeå ink frukost
Gemensam transport under vinresan
Privat guidad visning på Hernö Gin med ginprovning och middag med lokala råvaror

Pris per person: 12 990 kr

Resan genomförs vid min 16 deltagare. Programmet och tider är preliminära och kan komma att ändras. Detaljerat program med hålltider skickas ut inför resan.
Avbeställningsskydd och Reseförsäkring kan köpas till vid bokningstillfället hos LM Travel.

Guidad visning, lunch och whiskeyprovning High Coast Distillery
Privat visning och vinprovning Brännland Cider
Gemensam middag Gotthards Krog  i Umeå
Transfer till Umeå flygplats och flyg Umeå-Arlanda

OM BOENDET:

Under vinresan till Norrland bor vi den första natten på fyrstjärniga Höga Kusten Hotell  som är vackert beläget med utsikt från första parkett över Höga Kustenbron.

Fredag kväll checkar vi in för två nätter på Stora Hotellet i Umeå som är Umeås anrika stadshotell, ett prisbelönt boutiqehotel i marin historisk miljö.

PROGRAM:

Torsdag 16 september 
o Avresa med abonnerad buss från Stockholm central 14.00 mot Höga Kusten Hotel där vi checkar in för natten.
o Buss till Hernö Gin för en privat visning, cocktailprovning och middag. Buss tillbaka efter middagen.

Fredag 17 september
o Vi ger oss av med gemensam buss efter frukost
o Besök på High Coast Distillery för visning, lunch och Whiskyprovning
o Efter provningen bussresa till Umeå för incheckning kommande två nätterna på Stora Hotellet i Umeå
o Middag på egen hand i Umeå

Lördag 18 september
o Dagen startar med bussresa efter hotellfrukosten
o Besök på Brännland Cider med rundvisning, lunch och ciderprovning
o 3- rätters middag inkl. vinpaket på Gotthards Krog

Söndag 19 september
o Utcheckning från Stora Hotellet efter frukost och transfer till Umeå flygplats för flygresa till Stockholm Arlanda. Preliminär flygtid från Umeå  med SAS 13.10 och framme på Arlanda 14.10 där resan slutar.

KARTA: