Skip to main content

L istan över de hetaste städerna att besöka 2020 och varför du bör resa dit har tagits fram av reseföretaget Lonely Planet. Städerna utmärker sig som värdar för olika större evenemang och festivaler eller är städer som har det absolut bästa utbudet av mat och kulturliv.

Topp 10 hetaste resmålen 2020!

  1. Salzburg, Österrike
  2. Washington DC, USA
  3. Kairo, Egypten
  4. Galway, Irland
  5. Bonn, Tyskland
  6. La Paz, Bolivia
  7. Kochi, Indien
  8. Vancouver, Kanada
  9. Dubai, Förenade Arabemiraten
  10. Denver, USA

Den av städerna på topp 10 listan som jag blev lite extra nyfiken på och som känns som allra hetast under nästa år är definitivt Dubai med tanke på Dubai Expo 2020 som äger rum nästa år mellan den 20 oktober 2020 och den 10 april 2021.

Dubai är alltså värd för världsutställningen World Expo, Dubai Expo där runt 190 länder deltar och som ställer ut och visar upp sitt bästa inom hållbarhet och mobilitet. Under de 6 månaderna som utställningen pågår har man beräknat att det kan komma nästan ca 25 miljoner besökare. Det är definitivt dags att göra upp planerna och börja boka redan nu om du vill uppleva mässan på plats. Det kommer att bli högtryck på hotellen.

Temat för Dubai Expo 2020 är” Connecting Minds – Creating the Future”. Utställningen har tre områden: möjligheter (opportunity), mobilitet (mobility) och hållbarhet (sustainability). Sveriges paviljong kommer att vara placerad i området för hållbarhet.

Varför ska du besöka Dubai?

Utöver världsutställningen har Dubai ett varmt och skönt klimat med solgaranti 365 dagar om året och det är en relativt kort och bekväm flygtid om man reser med något av direktflygen. Det tar bara ca 6 timmar att flyga vilket gör att man hinner med det mesta under en långweekend. Det är en av de säkraste städerna i världen, supermodernt blandat med historia och kultur, en byggboom utan dess like och nästa år öppnar även Framtidsmuseet som ska fyllas med nästa generation av underverk. I Dubai kan man kan också ta några åk i slalombacken inomhus och svalka sig med ett dopp i havet under samma resa och dessutom besöka världens än så länge högsta byggnad Burj Kalifha, 828 meter högt.

En perfekt upplevelse för en studieresa, konferensresa, kickoff eller teambuilding för företaget eller gruppen som vill vara med om en unik upplevelse under tiden som Dubai Expo 2020 pågår.

LM Travel skräddarsyr konferensresan och gruppresan till Dubai med flyg, boende, konferens och entré till världsutställningen i samma paket.

Nyfiken på att veta mer och boka?

Lena Mägiste, VD LM Travel

Burj Kalifha Dubai Expo 2020

Burj Kalifha Dubai Expo 2020