Skip to main content

A lla vägar bär till Rom, staden som härstammar från antiken. Italiens huvudstad bildades redan år 753 f. kr och här finns så många sevärdheter samlade på samma plats att man helt enkelt måste välja ut några stycken för att hinna med besöken under en weekendresa. Två av de mest kända sevärdheterna är Colosseum, världens mest berömda amfiteater som använts till gladiatorspel och Sankt Peterskyrkan med den unika takmålningen i Sixtinska kapellet av Michelangelo.

Här kan du uppleva La Dolce vita, det ljuva livet!

Världens godaste mat, vackra piazzor där du kan slå dig ner och bara njuta av maten och folklivet, ett modeland med fantastisk shopping i alla prisklasser. På Via del Corso, en populär shoppinggata kan du bla handla läder, skor och konst eller njuta av riktigt gott kaffe eller hemgjord italiensk glass.

Rom är byggt på sju kullar och de flesta sevärdheter ligger centrerade runt stadskärnan och till en del sevärdheter kan man promenera eller resa kommunalt.

Vädret är riktigt bra stora delar av året och det blir inte så kallt under vintern. Rom är därför ett populärt resmål året runt. Under sommarmånaderna juli, augusti och september kan det bli riktigt varmt med temperaturer upp till 26–28 grader varför många föredrar att resa hit på våren och hösten.

Förslag på aktiviteter o utflykter i Rom:

Sightseeing i Rom:  Åk på en annorlunda sightseeing på en vespa och upplev Rom som italienarna själva, du kommer så mycket närmare alla sevärdheter och tar dig fram snabbt även i alla smala gränderna där tvätten hänger på linor mellan husen.

Vatikanen: Guidad visning i Vatikanen, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet

Antikens Rom: Besök ett urval av de mest välkända sevärdheterna som Colosseum, Pantheon, spanska trappan, Villa Borghese, Fontana di Trevi med guide

Matlagning: Lär dig laga mat som en italienare, baka din egen pizza eller lär dig göra din egna pasta

Vinprovning: Amaronevprovning eller provning av någon av de andra välkända italienska vinerna

I vår grundoffert ingår alltid:

Transport med direktflyg tor. inkl. flygskatter

Boende

Frukost

Projektledning före och under resan.

Kontakta oss för ett prisförslag, priset är beroende på säsong och önskat program. Vi skräddarsyr resan efter era önskemål med transfer, måltider, restaurangbesök, konferensrum, utflykter, sightseeing, digital anmälningslänk för deltagarna, reseförsäkring mm.

Fakta

Flyg och avstånd: Direktflyg ca 3 timmar. Transfer från Fiumicino flygplats ca 50–60 minuter till centrala Rom

Valuta: Euro

Språk: Italienska

Klimat: Medelhavsklimat