Skip to main content

L issabon är det perfekta konferensresmålet året runt!

Det är en genuin stad med både gammalt och nytt, byggd på sju kullar och du tar dig lätt runt med bergbanor, hissar eller tunnelbana. Lissabon blev huvudstad i Portugal 1249 och de olika stadsdelarna är byggda stegvis under många sekler och är därför väldigt olika med helt olika karaktärer.

Solen skiner nästan alltid i Portugal som med sitt läge bredvid Atlanten är det ett av Europas varmaste länder. Medeltemperaturen är ca 15 grader i norr och ca 18 grader i söder vilket gör Portugal till ett perfekt året runt resmål.  Bara 20 minuter utanför Lissabon kan du ta ett dopp i havet på någon av de fina bad- och sandstränderna i Cascasis och Estoril, Lissabons Riviera. I Lissabon ligger flygplatsen nära och på mindre än en kvart är du inne i citykärnan.

I vår grundoffert ingår alltid:

  1. Transport med flyg till Lissabon
  2. Flygskatter
  3. Boende
  4. Frukost
  5. Projektledning före och under resan

Populärt och prisvärt weekendresmål

Språk Portugisiska, Engelska går bra

Valuta Euro och Medelhavsklimat året runt

Lissabons största och mest välkända kännetecken är den gula spårvagnen och nummer 28 är den mest berömda i gammaldags stil som du kan ta en tur med och hoppa av och på flera gånger och snabbt få en överblick av Lissabon utan att bli trött i fötterna. Sevärdheter längs spårvagnen som du inte får missa är försvarstornet Torre Belém, borgen Castelo de Sao Jorge och att promenera runt bland mysiga och trånga gator i Alfama som är äldsta stadsdelen med byggnader från 500-talet och vill du få en fantastisk panoramaöverblick från ovan, ta en tur med hissen Santa Justa som går från Baixa till Carmotorget.

Lissabon är mycket prisvärd och en utmärkt shoppingstad med flera olika områden med gallerior och butiker. Baixa, Downtown är ett traditionellt och mycket trevligt område med kullerstensgator och gågator. Portugal är bl.a. känt för sin tillverkning av kork och nästan allt kan tillverkas av detta, varför inte köpa en ny plånbok eller handväska i kork?

Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och nattliv, speciellt i Bairro Alto på en av stadens kullar.  Här kan man njuta av kulinariska middagar med fina viner eller bara slå sig ner vid en mysig uteservering och beställa en kaffe med en ”Pasteis de Nata”, Portugals nationalbakverk eller gå på en Fadorestaurang, många säger att först när du upplevt fadosång har du upplevt en del av Lissabons själ.

 

Upplev FADO  i Lissabon, vet du vad det är?

Fadosång, den populära portugisiska folkmusiken är klagofyllda melodier och sångtexter som ofta handlar om havet eller om de fattiga människornas liv. Fadosång utgör en del av Lissabons själ och hjärta


Våra rekommendationer för en gruppresa och konferensresa utomlands till Lissabon:

Sightseeing i Lissabon:  Åk på en annorlunda sightseeing med tuk tuk  och du kommer smidigt fram i de smala gränderna och får uppleva allt det genuina. Restaurangbesök med Fadosång ett måste!

Vinprovning i Lissabon:  T.ex. en Portvinsprovning av sött starkvin som kommer från norra Portugal och uppkallat efter hamnstaden Porto.

Surfing: Lär dig surfa på några timmar, bra surfstränder finns både för nybörjare och vana surfare året om strax utanför Lissabons citykärna.

Det är alltid nära till aktiviteter och sightseeing utanför Lissabon, det är inga avstånd att tala om utan allt hinns med under en dagsutflykt eller som en halvdagsaktivitet på konferensen.

Staden Sintra och Pena palatset: Historia och arkitektur i världsklass

Cabo da Roca: Västligaste punkten mot Atlanten

Slottet Quinta da Regaleira: Slottet finns med på UNESCO:s världsarvlista, en 60 m förtrollande brunn.

Cascais och Estoril: Världskända golfbanor och fina stränder, Lissabons egen Riviera. Besök Casinot i Estoril eller den dagliga fiskmarknaden i Cascais för en blandning av jetsetliv och lantlig idyll.

Vinprovning på vingård: Upptäck portugisiska vinerna från Dourodalen eller Alentejo på en lokal vingård.

Sintra Reseguide Lissabon LM TravelKontakta oss för ett prisförslag för en gruppresa eller konferensresa utomlands till Lissabon. Priset är beroende på säsong och önskat program.

Vi skräddarsyr resan efter era önskemål med transfer, måltider, restaurangbesök, konferensrum, utflykter, sightseeing, digital anmälningslänk för deltagarna, reseförsäkring mm.