Skip to main content

Brommas smultronställen – att göra i Bromma under en hemester.

Vi tipsar om våra Brommapärlor som vi själva har besökt och som är våra egna personliga tips för en lyckad hemester i Bromma.

Bromma är en villaidyll väster om Kungsholmen och centrala Stockholm med massor att erbjuda. Här kan du ta en långpromenad utmed Mälaren och ta ett dopp på någon av alla badplatserna längs vägen, fika på lokala caféer och besöka flera slott. Här ligger också Bromma flygplats.

För en slottsbrunch eller en konferens med mycket hög kvalitet rekommenderar vi ett besök på Ulfsunda slott som är ett fyrstjärnigt hotell med fint inredda hotellrum och hela 10 exklusiva konferensrum i slottsmiljö från 1700-talet. Här trivs alla livsnjutare som tycker om design och inredning, god mat och här finns även ett spa och en vinkällare där man kan boka in sig för en vinprovning.

Vandring i Judar skogens naturreservat i Bromma som är Stockholms första naturreservat. En vacker och rogivande skogspromenad  för dig som gillar vandring. Naturen är skiftande i naturreservatet och utmed stigen runt sjön Judarn finns det flera grillplatser.

Åkeshofs slott, det gröna slottet ligger alldeles i anslutning till Judarn och Åkeshofs tunnelbana. Det finns flera konferenslokaler inne på slottet och i restaurangen Råkoko är menyn är inspirerad av det gröna köket och följer med i årstidernas växling.

Ta en dagstur till Drottningholms slott, det kungliga slottet på Lovön som togs upp på UNESCO:s världsarvslista 1991. Slottet är permanent bostad till kungaparet och i den stora slottsparken i barockstil finns det gott om vackra promenadstigar. Här ligger också Drottningholm Slottsteater från 1700-talet där scenen har ett maskineri i trä som fortfarande drivs för hand och det kungliga exotiska lusthuset Kina Slott.

För den som tycker om att fika med en annorlunda touch och toppkvalitet har vi tre lokala fikafavoriter i Bromma!

Hemma hos Annika är ett mysigt slottscafé med blommor och inredning som öppnade hösten 2019 i Ängby slott.  Nockeby Bageri på Nockeby torg där allt är 100% ekologiskt bakat.  En av ägarna, Håkan Johansson är dessutom Sveriges enda världsmästare i bakning och vann med sina croissanter, som man bara måste smaka! Italiensk glass i världsklass finns på Gelato Scarfo på Ålstensgatan i Bromma där kön ofta ringlar sig långt ut på gatan vid den mycket populära gelaterian.

Har du egna tips för hemester eller några smultronställen i Bromma som vi har missat?

Hör gärna av dig!

Lena Mägiste

VD LM Travel